Druk op zoek naar een nieuwe leuke uitdaging maar moet je nog een cv schrijven? Met de tips uit deze blog val jij op in de stapel aan aanmeldingen. Dit is ontzettend belangrijk want je cv is vaak het eerste contactpunt met je werkgever. En we weten natuurlijk allemaal hoe belangrijk zo’n eerste indruk is! Zorg er daarom voor dat dit papiertje er krachtig, goed en verzorgd uitziet. Dit vergroot de kans dat jij wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Opvallen doe je zo – 5 tips

Er zijn verschillende manieren om je cv op te frissen. Sommige kosten meer tijd en energie, andere heb je met een beetje aandacht zo gedaan. We zetten onze belangrijkste tips voor je op een rij.

1. Je cv persoonlijkheid geven

Met een profielschets, een korte samenvatting over wie je bent, geef je wat meer kleur aan je cv. Met je persoonlijkheid kun je jezelf onderscheiden van de rest. Je werkgever wilt namelijk niet alleen iemand aannemen die de juiste vaardigheden heeft, maar ook iemand die binnen het team en bedrijf past. Maak hier dus zeker gebruik van en pas wat je vertelt over jezelf aan op de organisatie.

2. Ontwikkelen van vaardigheden

Kan jij iets wat een ander niet kan? Dan is dat een grote troef in de sollicitatieprocedure. Een nieuwe vaardigheid leren of bijspijkeren hoeft gelukkig niet veel geld te kosten. Heel wat partijen bieden online goedkoop of soms zelfs gratis cursussen aan. Doe hier jouw voordeel mee!

3. Val op met vrijwilligerswerk

Heb je de afgelopen jaren vrijwilligerswerk gedaan? Vergeet dit zeker niet te vermelden op je cv. Je onderscheidt jezelf hier mee. Je laat hier namelijk mee zien dat je nieuwe ervaringen op wilt doen en dat je je wilt zetten voor de samenleving.

4. Een aanbeveling gebruiken

Heb je een linkedin pagina? Dan kunnen werkgevers, collega’s of managers een aanbeveling voor je schrijven. Deze kun je meteen ook gebruiken voor in je cv.

5. Cv schrijven? Let op de functiebeschrijving

Natuurlijk heb je een soort van basis cv, maar pas deze toch zeker aan op de functiebeschrijving. Zoeken ze bijvoorbeeld een teamplayer? Geef dit dan aan in je profielschets.

Cv schrijven met deze tips

We hopen dat je een schitterend cv kunt schrijven waarmee je opvalt door middel van deze tips. Ben je nog op zoek naar een leuke uitdaging? Bekijk dan zeker eens onze vacatures.