Deta-vast constructie

Een deta-vast constructie wordt ook wel een “detacheringsovereenkomst met optie tot overname” genoemd en dat is niet voor niets. Een deta-vast constructie is een vorm van detacheren waarbij het traditionele detacheren wordt gecombineerd met werving en selectie. Je hebt de gemakken van detachering, maar dan met de mogelijkheid tot het in dienst nemen van werknemers.

Zo werkt de deta-vast constructie

Bij een detavast constructie gaan wij op zoek naar een medewerker voor jou. We zoeken iemand die past bij jouw wensen en het bedrijf. Dit doen we door uitgebreid in gesprek te gaan met zowel jou als opdrachtgever als de kandidaat. 

Als we denken dat we de perfecte match voor je hebben gevonden, is het jouw moment. Jij kunt kennismaken met de kandidaat. Ben je net zo enthousiast als wij? Dan nemen wij de persoon in dienst en kun jij de kandidaat op detacheringsbasis inhuren bij BLAUW.

Na de periode van detachering die 1040 uur duurt kun je de kandidaat van ons overnemen. Je moet deze periode eigenlijk zien als een verlengde proeftijd. Omdat je ruim de tijd hebt gehad om de medewerker te leren kennen, weet je precies of hij wel of niet bij jouw bedrijf past. Als hij goed bij jou en het bedrijf past kun je de kandidaat in vaste dienst nemen. 

Bevalt de kandidaat toch niet of heb je niet genoeg werk meer beschikbaar voor de kandidaat? Dat is uiteraard jammer, maar ook geen probleem. Als je het niet wilt hoef je de kandidaat niet in dienst te nemen.

De voordelen van deta-vast 

Bij de detavast constructie kun je de proeftijd van een kandidaat als het waren verlengen. Je kunt iemand echt leren kennen en weet zo precies wat je aan de persoon hebt als hij of zij bij jouw bedrijf in dienst komt. Het risico dat iemand tijdens een sollicitatiegesprek de perfecte match lijkt te zijn, maar in werkelijkheid niet goed bij jouw organisatie past, nemen we hiermee voor je weg. Ideaal, nietwaar?! 

Naast het wegnemen van het grote risico, zit je bij een detavast constructie ook niet vast aan de overname van de kandidaat. Als de werkzaamheden ineens minder zijn dan verwacht, hoef je de persoon niet verplicht in dienst te nemen. Je bepaalt zelf of je de medewerker in dienst neemt na de afgesproken periode van detachering. 

De voordelen voor jou als technische kandidaat

Voor een kandidaat geldt natuurlijk hetzelfde voordeel! Ben jij iemand die altijd even moet wennen op een nieuwe plek, of duurt het soms even voordat je optimaal uit de verf komt? Dan is de deta-vast constructie ook perfect voor jou. Daarnaast zou je na je sollicitatiegesprek kunnen denken dat je het perfecte bedrijf gevonden hebt, maar de werkelijkheid toch net wat anders zijn, dan ben je niet veroordeeld tot elkaar. Dan kun je na het volbrengen van je 1040 uur op een goede manier afscheid nemen. Ook dat komt soms terug in de evaluatiegesprekken die Marc en Richie voeren. Eerlijkheid is niet voor niets een kernwaarde van BLAUW.

Wil je meer weten over onze dienstverlening, of ben je geïnteresseerd in de detacheringsovereenkomst met overname? Neem dan contact op met ons. We vertellen je graag meer tijdens een potje darten of een kop koffie.