Wat doet een Administratief Medewerker?

Administratief Medewerkers komen in allerlei verschillende sectoren voor. Als Administratief Medewerker ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van de administratie van een bedrijf of organisatie. Een belangrijke taak die in vrijwel elk bedrijf onmisbaar is. Ben je benieuwd wat een Administratief Medewerker dagelijks doet of kan verdienen? Lees dan vooral verder! Wij leggen jou alles uit over de functie.

 

Taken van een Administratief Medewerker

Administratief Medewerkers zijn verantwoordelijk voor het bijhouden van de administratie van organisaties. Taken die hier onder vallen zijn:

  • Het invoeren van gegevens;
  • Het beheren van bestanden en dossiers;
  • Het beantwoorden van telefoon en e-mail;
  • Het opstellen van brieven en memo’s;
  • Het bijhouden van de agenda’s van medewerkers.

Dit zijn voorbeelden van de meest voorkomende taken. Naast deze taken zijn er uiteraard nog meer taken op te noemen waar een Administratief Medewerker te maken krijgt.

 

Over welke kwaliteiten moet een Administratief Medewerker beschikken?

Als Administratief Medewerker moet je goed kunnen organiseren en prioriteren, nauwkeurig en efficiënt kunnen werken en goede communicatieve vaardigheden hebben. Je moet ook vertrouwd zijn met computers en verschillende softwareprogramma’s, zoals Microsoft Office. Daarnaast is een belangrijk aspect van het werken als administratief medewerker dat je altijd nauwkeurig en vertrouwelijk moet zijn bij het omgaan met gevoelige informatie. Als je op zoek bent naar een carrière waarbij je verantwoordelijkheid krijgt en je organisatorische vaardigheden kunt benutten, dan kan werken als Administratief Medewerker een passende optie voor jou zijn.

 

Wat verdient een Administratief Medewerker?

Het salaris van een Administratief Medewerker kan variëren, afhankelijk van een aantal factoren zoals de locatie, het type bedrijf of organisatie, de ervaring en de verantwoordelijkheden die bij de functie horen. Over het algemeen ligt het salaris tussen de €1.800,- en €2.800,- bruto per maand in Nederland.

Als beginnend Administratief Medewerker zonder ervaring kun je verwachten dat je aan de onderkant van dit bereik zit. Naarmate je meer ervaring opdoet en meer verantwoordelijkheden krijgt, kan je salaris stijgen. Daarnaast kan het volgen van cursussen en het behalen van diploma’s of certificaten je kansen op een hoger salaris vergroten. Je kunt ook doorgroeien naar een Senior Administratieve functie of andere gerelateerde functie, zoals die van Secretaresse of Office Manager. Deze doorgroei mogelijkheden zullen een positief invloed hebben op het salaris. Het is ook belangrijk op te merken dat het salaris van een Administratief Medewerker kan variëren afhankelijk van de sector waarin je werkt. In sommige sectoren, zoals de financiële sector of de gezondheidszorg, kan het salaris hoger zijn dan gemiddeld.

 

Aan de slag binnen de techniek?

Wil jij aan de slag gaan als Administratief Medewerker? Bij Blauw staan er mooie vacatures open voor banen binnen de techniek. Neem een kijkje op de website of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Recent Posts
salarisindicatievan hobby naar werk