De 5 meest voorkomende vacatures in de techniek!

Werken binnen de techniek biedt vele uitdagende en interessante carrières waarbij je een positieve invloed kan hebben op de wereld om je heen. Maar wat voor vacatures zijn er te vinden binnen de verschillende technische sectoren? Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op een carrière in de techniek vertellen wij jou meer over deze branche en de verschillende vacatures die er zijn. Zo kan jij ondervinden of werken binnen de techniek iets voor jou is!

 

Technische branche

Binnen de technische branche zijn er vele verschillende sectoren. Enkele van deze sectoren zijn: elektrotechniek, werktuigbouwkunde, informatica, bouwkunde en civiele techniek. Al deze sectoren houden zich bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van technische systemen en infrastructuren die van groot belang zijn voor onze samenleving.

 

De technische branche staat allesbehalve stil. De branche is voortdurend in ontwikkeling en groeit snel. Hierdoor is er een steeds grotere vraag naar technische werknemers. Dit komt ook mede doordat technologie steeds belangrijker wordt in ons dagelijks leven. Zo heeft de techniek invloed op ons communiceren, hoe we ons verplaatsen en hoe we onze huizen (ver)bouwen.

 

Vacatures in de techniek

  • Monteur

Als monteur in de techniek ben je verantwoordelijk voor het installeren, onderhouden en repareren van technische apparatuur en systemen. Dit doe je bij machines, apparaten, voertuigen en HVAC-systemen. Het is hierbij belangrijk dat je specialistische kennis hebt van de technologie en systemen waar mee gewerkt wordt. Daarnaast los jij complexe technische problemen op.

 

  • Administratief medewerker

Het bijhouden van administratieve taken binnen een technische organisatie wordt gedaan door een Administratief Medewerker. Jouw takenpakket bestaan uit het opstellen van facturen, het verwerken van bestellingen, het bijhouden van de voorraad, het verzorgen van correspondentie en het bijhouden van de administratie van projecten. Jij zorgt ervoor dat de afdeling soepel kan blijven draaien en alles op orde is.

 

  • Technicus

Beschik jij over kennis van Technologie en Systemen? Dan kan de functie Technicus wat voor jou zijn. Als Technicus installeer, onderhoud en repareer je technische apparaten en systemen. Dit omvat machines, computersystemen, elektronische apparaten, medisch apparatuur en HVAC-systemen.

 

  • Projectleider

Een verantwoordelijke baan is de functie Projectleider. Van het begin tot het eind leid jij projecten. Dit door projecten te plannen, taken toe te wijzen en het budget en de voortgang te bewaken, zodat projecten binnen de gestelde tijdlijnen en budgetten worden voltooid. Jij zorgt ervoor dat de kwaliteit hoog blijft en de veiligheid wordt gehandhaafd.

 

  • Werkvoorbereider

Tot slot is er de functie Werkvoorbereider. Hierbij ga jij aan de slag met het plannen en voorbereiden van technische projecten. Dit doe je door het opstellen van projectplannen, mogelijke middelen en materialen inschatten en de werkzaamheden te coördineren. Jij zorgt dus voor een soepel verloop van de projecten.

 

 

Blauw Techniek heeft verschillende vacatures in de techniek voor jou!

Blauw Techniek heeft een ruim aanbod aan vacatures binnen de techniek. Hierdoor zit er ongetwijfeld wel een nieuwe baan voor jou tussen! Samen kijken we naar jouw wensen & behoeften en gaan zo aan de slag voor jou om tot de ideale match te komen. Wij staan voor jou klaar! Bekijk de vacatures op onze website of neem contact met ons op voor de mogelijkheden! Hopelijk maken wij snel kennis met een kopje koffie.

Recent Posts
van hobby naar werkBLAUW Techniek