Wil jij graag aan de slag als monteur? Hieronder vind je belangrijke informatie wat betreft werken als monteur. We geven een algemene uitleg over monteurs, bespreken verschillende soorten monteurs en geven je 5 belangrijke voordelen wat betreft werken als monteur. Daarnaast vertellen wij jou wat over Blauw Techniek en wat wij voor jou kunnen betekenen. 

Wat is een monteur?

Als monteur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van installaties, verricht je onderhoud én voer je reparaties uit van apparaten of machines. Het beroep monteur is erg breed. Hierdoor zijn er veel specialisaties en doorgroeimogelijkheden. Als monteur moet je drie belangrijke eigenschappen hebben die nodig zijn voor het beoefenen van het beroep. Een monteur moet technisch inzicht hebben, zelfstandig kunnen werken en moet oplossingsgericht denken. Tik jij al deze boxen?

 

Verschillende soorten monteurs

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten monteurs. Het beroep monteur is erg breed. Het beroep monteur is vaak zelfs zo breed dat het praktisch gezien onmogelijk is om van elk soort monteur kennis op te doen. Om deze reden specialiseren monteurs zich vaak binnen een bepaalde techniek. Denk hierbij aan elektra, auto’s, service of medische problematieken. 

Waarin jij je specialiseert, ligt aan jouw interesses. Specialiseer je bijvoorbeeld als servicemonteur, monteur zonnepanelen of doe een omscholing naar installatiemonteur ventilatiesystemen. Er zijn genoeg opties om je in te specialiseren.

 

5 voordelen betreft werken als monteur

Werken als monteur brengt meerdere voordelen met zich mee. Wij geven je 5 voordelen betreft werken als monteur. 

1. Afwisselende dagen
Elke dag van een monteur is anders. Je hebt continu te maken met verschillende apparaten of machines. Het oplossen van storingen is elke dag anders en het onderhoud is ook bij elke machine verschillend. 

2. Baanzekerheid als monteur
Er is veel vraag naar monteurs en het aanbod is wel degelijk laag. Hierdoor is er een tekort in de technische sector wat betreft monteurs. Hierdoor heb jij als monteur zijnde baanzekerheid en hoef je je geen zorgen te maken of jij aan een baan komt.

3. Veel specialisatiemogelijkheden
Hierboven is het onderwerp specialisatie kort al aan bod gekomen. Monteur is een erg breed beroep. Veel specialisaties en doorgroeimogelijkheden zijn daarom uitstekend mogelijk.

4. Goed salaris
Hoe meer jij weet als monteur, hoe meer gespecialiseerd jij bent, hoe meer je verdient. Je blijft stijgen in salaris met de juiste doorgroeimogelijkheden en specialisaties.

5. Beroep met sociaal aspect
Als monteur ben jij vaak in contact met klanten en daarom ben jij het visitekaartje van een bedrijf. Je zal klanten moeten adviseren over verschillende fouten en oplossingen van de apparaten en machines. 

 

Blauw Techniek helpt jou aan een baan als monteur

Werken als monteur? Dat kan via Blauw Techniek! Wil je graag advies of informatie over vacatures? Bij Blauw Techniek geven wij jou graag advies zodat jij de juiste match vindt en aan de slag kan als monteur. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een gesprek. Wij helpen jou graag aan jouw volgende uitdaging!