Werken als monteur? Wij geven 5 redenen!

Heb jij technisch inzicht? Word jij enthousiast van het repareren van kapotte apparaten en machines? Dan past een baan als monteur perfect bij jou. Soms is het lastig om de juiste baan te vinden. Je weet misschien niet helemaal wat je wilt doen of je hebt nog geen specialisatie gedaan. Dus waarom zou je kiezen om te werken als monteur? Wij geven je 5 redenen!

 

Ga jij werken als monteur?

Een monteur moet drie belangrijke eigenschappen hebben die nodig zijn voor het beoefenen van het beroep. Een monteur moet technisch inzicht hebben, zelfstandig kunnen werken en moet oplossingsgericht denken. Tik jij al deze boxen? Lees dan vooral verder. Wij geven jou hieronder namelijk vijf redenen waarom jij zou moeten starten als monteur. 

 

1. Elke dag is anders!

Als monteur heb je iedere dag met andere machines te maken en moet je constant problemen oplossen. Met welke storing heb je vandaag weer te maken? Je weet nooit wat je tegenkomt. Dit maakt het werk leuk en uitdagend. 

De ene dag ben jij bezig met het verhelpen van een storing terwijl je de andere dag bezig bent met het uitvoeren van verschillende testen. Werken als monteur is hierdoor elke dag anders. 

 

2. Werken als monteur geeft werkzekerheid

De vraag naar monteurs is hoog. Er is momenteel een tekort aan technische vakmensen wat betekent dat er genoeg werkgelegenheid is. Dit biedt jou een enorm hoge kans op een leuke baan. 

 

3. Genoeg keuze voor een specialisatie

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten monteurs. Als jij eenmaal werkzaam bent als monteur zijn er genoeg mogelijkheden om door te groeien of te specialiseren. Dit vraagt om scholing of een opleiding. Er zijn diverse keuzes uit verschillende technieken. Hierbij kan je denken aan elektra, auto’s of mechanische problematieken. 

Allereerst ga je nadenken over waarin jij jezelf zou willen specialiseren. Waar liggen dus jouw interesses? Specialiseer je bijvoorbeeld als servicemonteur, monteur zonnepanelen of doe een omscholing naar installatiemonteur ventilatiesystemen. Er zijn genoeg opties om je in te specialiseren. Op het moment is er een groot tekort bij installatiebedrijven zoals elektriciens. Hier zijn veel banen te vinden en je hebt dus werkzekerheid.

 

4. Goede salarismogelijkheden als monteur

Jouw salaris als monteur is gebaseerd op hoeveel jij kan als monteur. Dus hoe meer jij weet, hoe beter jouw kwaliteiten zijn hoe hoger het salaris. Ook met de juiste specialisaties en doorgroeimogelijkheden kan je in salaris blijven stijgen.

 

5. Een beroep met sociaal aspect

Als monteur ben je natuurlijk bezig met het installeren van machines en apparaten. Daarnaast voer je testen en metingen uit en moet je nieuwe materialen bestellen. Maar naast deze taken heeft het beroep ook een sociaal aspect. Je bent als monteur vaak in contact met klanten. Bijvoorbeeld als je ze moet adviseren over diverse fouten en oplossingen van de apparaten en machines.

Op zoek naar een baan als monteur?

Werken als monteur brengt vele voordelen met zich mee. Kan jij niet wachten om te starten? Bij Blauw Techniek helpen wij jou graag bij het vinden van de juiste match. Bekijk onze vacatures, neem contact met ons op of kom langs voor een gesprek. Een gesprek is geheel vrijblijvend. Wie weet ben jij binnenkort aan de slag als monteur!

Recent Posts
motivatiebrief-schrijvensollicitatiegesprek-opvolgen