Je kansen vergroten na een sollicitatiegesprek

´Je kansen vergroten na een sollicitatiegesprek, dat kan alleen tijdens het gesprek.´ Dit is namelijk hét moment om een stralende indruk te maken op je misschien wel toekomstige werkgever. Na dit gesprek is het enige wat je kunt doen wachten op dat telefoontje of die mail.. of toch niet?!

Nee zeker niet! Na je eerste kennismakingsgesprek heb je een aantal mogelijkheden om je kans op die mooie functie te vergroten. Graag vertellen we je hoe je dit het best kunt doen.

Niks horen na je sollicitatiegesprek

Heb je een tijdje terug een sollicitatiegesprek gehad maar heb je nog niks gehoord? Geen paniek. Dit betekent niet meteen dat je de baan niet te pakken hebt! Wellicht zijn er nog meer gesprekken gepland of is de hr-medewerker of manager die de beslissing moet maken even ziek. Het is niet heel gek als het even duurt.

Duurt het toch langer dan de afgesproken termijn? Laat dan zeker van je horen! Hiermee maak je alleen maar een geïnteresseerde indruk. Let op: Is de afgesproken termijn niet verstreken, wacht dan nog eventjes. Je wilt niet ongeduldig overkomen. Heb je geen tijd afgesproken? Hou dan 5 tot 7 werkdagen aan.

Je sollicitatiegesprek opvolgen

Een positief gevoel overgehouden na een sollicitatiegesprek en denk je dat dit wederzijds is? Dan kun je een aantal stappen ter voorbereiding nemen, namelijk:

– Een bedankbericht sturen naar je gesprekspartner

Is de afgesproken termijn verstreken? Dan kun je jouw gesprekspartner een berichtje sturen. Maak hier een positief verhaal van! Focus je op je bedankje en de klik die je hebt ervaren.

– Alvast voorbereiden op eventuele onderhandelingen

Het kan nooit kwaad om je alvast voor te bereiden op eventuele onderhandelingen. Al wordt je niet aangenomen bij het laatste gesprek, zul je hier vast en zeker ook wat aan hebben bij de volgende kans!

– Je voorbereiden op een eventuele afwijzing

Is het toch niet gelukt? Wat vervelend, maar geef de moed niet op. Waar de ene deur sluit, opent er een andere deur. Zorg ervoor dat je kan leren van je gesprek. Vraag daarom om feedback! Zo ben je weer een stap dichterbij je volgende baan.

Succes!
We hopen dat we je kunnen helpen met de opvolging van je sollicitatiegesprek. Ben je toch nog op zoek naar een nieuwe uitdaging? Daar kunnen we je bij helpen! Neem eens een kijkje bij onze vacatures of neem contact op met ons. We helpen graag. 

Recent Posts
werken-als-monteurbaan in de techniek