Cv maken? Maak deze 5 veelgemaakte blunders niet!

Een goed cv is de eerste stap naar de baan waarop je zit te azen. Op je cv kun je met jouw vaardigheden en werkervaring pronken. Zo kan de lezer een inschatting maken of jij een goede aanvulling zal zijn op de organisatie.

Een ongeluk en een foutje zit in een klein hoekje. Daarom hebben we een aantal veelgemaakte cv blunders voor je benoemd. Zo kun je deze fouten voorkomen, want je wilt natuurlijk dat je cv in het positieve opvalt.

Deze 5 veelgemaakte cv blunders wil je voorkomen:

Voorkomen is immers beter dan genezen!

1. Pas je cv aan op de vacature

We kunnen je aanraden om niet alleen je sollicitatiebrief, maar ook je cv aan te passen op de functie en het bedrijf. Zo laat je zien dat je een serieuze kandidaat bent. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde tone of voice en benadruk de kwaliteiten en ervaringen die het belangrijkst zijn voor die functie.

2. Let op je e-mail

Een onprofessioneel e-mailadres geeft een verkeerde boodschap aan de lezer. Wil je serieus genomen worden? Gebruik dan een e-mail die geschikt is voor werk. Maak zo nodig een nieuw adres aan, eentje met je voor- en achternaam bijvoorbeeld.

3. Nalezen, nalezen en nog eens nalezen

Slordige cv’s met taal of spelfouten belanden al snel op de ‘nee stapel’. Zorg er dus voor dat je alles op zowel je cv als motivatiebrief zorgvuldig naleest. De spellingchecker kan je zeker helpen, maar kan niet altijd alle fouten lezen. Laat je cv en brief dus ook zeker nalezen door iemand die vertrouwt. Verder kan het ook nog weleens helpen om je brief en cv hardop voor te lezen.

4. Een onverzorgde layout

De layout van je cv is zeker niet onbelangrijk. Een verzorgde cv nodigt uit om te lezen. Zorg ervoor dat het duidelijk leesbaar is en gebruik passende kleuren. Let wel op, hou het rustig en pas het design aan op de functie en het bedrijf waarop je solliciteert.

Ben je geen held in het maken van een strak cv? Snel even googlen, online vind je namelijk meerdere gratis online tools waarmee je jouw cv strak kunt vormgeven.

5. Een ongepaste of onverzorgde foto

Een foto op je cv is niet verplicht maar vaak wel gebruikelijk. Een foto van jezelf kan ook een goede toevoeging zijn op je cv. Zo maak je deze namelijk net wat persoonlijker. Ga je voor een foto op je cv? Let dan wel op wat voor foto je gebruikt. Vakantiekiekjes en uitgaan foto’s zijn not done! Gebruik vooral een foto waarop je glimlacht en een verzorgde en professionele uitstraling hebt.

Cv maken? Doe dit met aandacht

Je krijgt maar één keer de kans om een eerste indruk te maken. Maak je cv dus met aandacht voor de inhoud en de opmaak. Moet je ook nog een goede motivatiebrief schrijven maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen paniek! Ook hier hebben wij een aantal handige tips voor verzameld.

Is jouw cv en motivatiebrief helemaal gelukt? Dan heb je misschien ook wat aan onze sollicitatiegesprek tips.

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op met ons. Misschien kunnen we je wel helpen aan een nieuwe baan!

Recent Posts
loonsverhogingmotivatiebrief-schrijven