Als CV monteur ben je verantwoordelijk voor het installeren, onderhouden en repareren van de centrale verwarmingssystemen in huizen en gebouwen. Het is een belangrijk beroep, omdat centrale verwarming één van de meest essentiële voorziening is voor comfortabel wonen en werken. In deze blog nemen we jou mee in wat het betekent om als CV monteur te werken, welke vaardigheden nodig zijn en wat je kunt verdienen met een carrière in deze branche.

 

Hoe ziet een dag als CV monteur eruit?

Als CV monteur begint je dag meestal met het plannen van je route en het voorbereiden van de benodigde gereedschappen en materialen. Vervolgens ga je naar de locatie van de klant, waar je begint met het installeren van nieuwe systemen of het repareren van bestaande systemen. Dit kan variëren van het vervangen van radiatoren tot het installeren van nieuwe ketels.

Een belangrijk onderdeel van je werk is het communiceren met de klant en het adviseren over hoe ze hun systeem het beste kunnen onderhouden en gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je uitlegt hoe ze de thermostaat moeten instellen of hoe ze het beste hun radiatoren kunnen ontluchten.

Er wordt ook verwacht dat ze bij blijven met alle nieuwe ontwikkelingen in de branche, zoals nieuwe technologieën en duurzame energieoplossingen. Dit kan betekenen dat je extra trainingen volgt om bij te blijven.

 

Welke vaardigheden heb je nodig?

Als CV monteur is het belangrijk dat je een aantal vaardigheden hebt om succesvol te zijn in je werk. Ten eerste moet je een goede kennis hebben van elektriciteit en loodgieterswerk. Daarnaast moet je nauwkeurig kunnen werken en in staat zijn om problemen op te lossen. Je moet op een professionele manier werken en communiceren met klanten en collega’s. Het vermogen om fysiek werk te verrichten is ook van belang. Je moet in staat zijn om zware apparatuur te tillen en te dragen en in staat zijn om in krappe ruimtes te werken. Veiligheid staat voorop, dus ook het op een verantwoorde manier omgaan met gevaarlijke stoffen en apparatuur.

 

Wat verdiend een CV monteur?

Het salaris kan variëren, afhankelijk van factoren als ervaring, locatie, type werkgever en type werkzaamheden. Over het algemeen ligt het salaris van een CV monteur in Nederland tussen de €1.800 en €3.500 bruto per maand. Dit komt neer op een jaarsalaris tussen de €21.600 en €42.000.

 

Ga jij aan de slag als CV monteur?

Werken als CV monteur kan een uitdagende en lonende carrière zijn. Het vereist een combinatie van vaardigheden op het gebied van elektriciteit, loodgieterswerk en communicatie. Als je geïnteresseerd bent in de techniek en graag je handen uit de mouwen steekt, dan kan dit beroep zeker wat voor jou zijn!

 

Ben je op zoek naar een baan in de techniek? Of wil je aan de slag als CV monteur? Blauw techniek heeft verschillende vacatures open staan. Neem een kijkje op onze website of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!