Detachering

Of het gek klinkt, als technisch professional in dienst bij een detacheringsbureau? Nee hoor, zeker niet. Het biedt zelfs heel veel voordelen. Door op detacheringsbasis te gaan werken als professional kun je bijvoorbeeld veel ervaring opdoen op verschillende werkplekken. Ook voor de werkgever kan het ideaal zijn. Wij leggen je uit hoe het werkt en wat de voordelen zijn. 

Detachering is een manier om te werken met personeel, zonder dat de opdrachtgever mensen zelf in dienst hoeft te nemen. Een gedetacheerde medewerker is in dienst bij de detacheerder, dus bij ons. Wij als BLAUW plaatsen de medewerker bij derde partijen. Als werkgever kun je deze medewerkers inhuren voor bijvoorbeeld tijdelijke projecten. 

Het voordeel van detachering 

Waarom zou je als technische kandidaat ervoor kiezen om in dienst te komen bij BLAUW?

Dat kunnen heel veel redenen zijn, we noemen er een paar.

Wanneer je in dienst bent bij BLAUW zoeken wij de projecten die bij jou passen. Het is eigenlijk een soort van jobhoppen met zekerheid. Je kunt in een aantal jaren het werkveld verkennen, kijken wat het beste bij jou past en jezelf blijven door ontwikkelen bij diverse organisaties. Maar wel met de zekerheid van een vaste baan en alles wat daarbij hoort.

Marc en Richie komen regelmatig langs om te kijken hoe het op je opdracht gaat, je kan altijd bellen naar BLAUW met vragen en eens in de zoveel tijd organiseren we een gezellige borrel of bedrijfsuitje.

Het verschil tussen uitzenden en detacheren

Detacheren en uitzenden lijken op elkaar, maar er zit wel degelijk een verschil tussen. Bij detachering is de medewerker in dienst van het detacheringsbureau, als je geen opdrachtgever hebt, word je alsnog doorbetaald door het detacheringsbureau. Je bent als gedetacheerde werknemer dus, zolang je een contract hebt, iedere maand zeker van je salaris. Als je werkt als uitzendkracht is dit echter niet het geval. Ben je aan het werk als uitzendkracht, dan krijg je betaald. Is er geen werk meer voor je? Dan stopt per direct je contract en krijg je geen loon meer. Ook als je ziek bent of om een andere reden niet kan werken, stopt het contract.

Of het werken als detachant meer is dan een uitzendkracht? Jazeker, bij BLAUW is er ook ruimte voor ontwikkeling en groei. Regelmatig gaan we samen zitten om te kijken hoe het met jou gaat en of er wellicht vragen zijn voor een extra training of bijscholing. Zo kun je jezelf blijven ontwikkelen en doorgroeien in je functie.

Wil je aan de slag als gedetacheerde medewerker?

Als technisch bedrijf een tijdelijke medewerker van BLAUW inhuren

Voor een technische organisatie is het soms fijn om tijdelijk extra versterking in te huren. Langdurige ziekte van een werknemer, een verlof of tijdelijk extra werk kunnen redenen zijn om niet iemand in vaste dienst erbij te nemen maar te kiezen voor een tijdelijke kracht. Het grote voordeel van een detachant die in vaste dienst is bij BLAUW is het feit dat dit werknemers zijn die er bewust voor kiezen om tijdelijke opdrachten aan te nemen. Ze zijn tevreden met hun aanstelling, worden ondersteund door BLAUW en worden bijgeschoold indien nodig. Mocht het tijdelijke project verlengd moeten worden dan kan dit makkelijk in overleg. Marc en Richie komen namelijk regelmatig langs om te vragen hoe het project verloopt.

Gedetacheerd personeel via BLAUW

Bij BLAUW hebben we verschillende, technische mensen klaar staan die voor korte of langere tijd als interim medewerker bij jou aan de slag willen! Afhankelijk van de opdracht en jouw bedrijf selecteren wij de mensen die het beste bij jouw bedrijf passen, zowel qua vaardigheden als qua persoon. Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?