Waarom werken in de techniek?

Iedereen is ermee bekend; er is een groot tekort aan personeel in de Techniek. Maar waarom vraag je je af? Werken in de techniek is afwisselend, je lost problemen op en je bent nooit uitgeleerd. De techniek is altijd in beweging en wat ook belangrijk is, er is meer dan voldoende werk!

Altijd in ontwikkeling
Inmiddels zijn we er aan gewend; warm weer, dan gaat de airconditioning aan. Maar de oudere generatie weet zich nog prima te herinneren dat warme zomers vroeger betekenden dat je in je bed kon zwemmen. Een raam open houden was dan de enige optie om het wellicht wat minder warm te hebben. De technicus van nu zal over 10 jaar naar alle waarschijnlijkheid ook weer heel ander werk doen. Waarschijnlijk lachen we dan om onze huidige airco units en hebben we weer veel betere, slimmere en duurzame oplossingen. Techniek is een vakgebied waarin je voortdurend wordt uitgedaagd om mee te gaan in technische ontwikkelingen. Stilstaan is geen optie.

Opleidingen
Het voordeel van werken in de Techniek is dan ook dat er genoeg kansen zijn om jezelf te blijven ontwikkelen. Opleidingen horen daar natuurlijk bij. Als technicus, of je nu elektromonteur bent, aircomonteur, loodgieter of servicemonteur, je staat altijd vooraan als er een bijscholing gedaan moet worden. Leuk toch! Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. En ook een leuke bijkomstigheid, meer kennis betekent ook meer verantwoordelijkheden en een hoger salaris!

Goede arbeidsvoorwaarden
Daar waar schaarste is in de markt liggen er altijd kansen voor goede arbeidsvoorwaarden. Als starter met een afgeronde MBO opleiding op zak, verdien je binnen de techniek al meer dan in andere sectoren. Wat verdient bijvoorbeeld een Elektromonteur? Een Elektromonteur die net klaar is met zijn opleiding zal als starter rond de €2100 euro per maand verdienen. Dit kan oplopen tot €3000 per maand of meer, als men als Senior Elektromonteur of zelfstandig ondernemer aan de slag gaat met meer verantwoordelijkheden.

Toch een tekort; hoe kan dat dan?
We zien heel veel technische vacatures op mbo- en hbo-niveau die moeilijk te vervullen zijn. Vaak ontbreken dan net de juiste kwalificaties bij sollicitanten. Net niet het goede opleidingsniveau, de goede opleidingsrichting, werkervaring en vakkennis.

Over de laatste vier jaar zien we een toename van het aantal mensen met een technisch beroep met 2.8%. De totale beroepsbevolking is echter met 6.3% gestegen. Het is dus duidelijk dat de techniek achter blijft op de rest van de beroepsbevolking terwijl er al een tekort was. Waaraan ligt dat nou?

Er zijn te weinig technische instromers van op met Mbo- en Hbo-niveau. Technisch werk wordt duidelijk ondergewaardeerd. Het zou te simpel zijn, of fysiek te zwaar. Allemaal niets van waar, maar hoe verander je dit beeld? De techniek is veel geavanceerder dan veel mensen denken. En natuurlijk komt er ook wel wat fysiek werk bij kijken, maar dat is bij lang niet alle beroepen zo. Daarbij, als je regelmatig fysiek werk doet, dan hoef je in de ochtend of avond niet de sportschool in te duiken. Ook fijn toch?

Switch maken?
Werk jij in de horeca, groenvoorziening of ben je conciërge op een school en wil jij de techniek in? Veel technische bedrijven bieden de kans om in te stromen zonder technische vooropleiding. Gewoon training on the job en al doende je benodigde certificaten halen? Dat kan ook.

Jeroen was hovenier, maar wilde graag een switch richting de techniek maken. En dat is gelukt. “Via een collega hoorde ik dat er monteurs werden gezocht, óók zonder ervaring. Dat leek mij wel wat.” Natuurlijk was het even wennen en heeft hij de eerste maanden vooral meegelopen met een andere monteur. “Hij heeft mij echt alles geleerd. Ik heb geen technische opleiding gevolgd. Inmiddels heb ik de vereiste certificaten behaald en mijn eigen bus gekregen. Super leuk om nu zelf op pad te mogen gaan”.

Recent Posts
technieksollicitatiegesprek-tips