Waarom werken in de techniek zo leuk is

Waarom zou je kiezen voor een baan in de techniek? Nou, daar zijn steeds meer goede redenen voor. Niet alleen is er veel vraag naar technische mensen, daar staat vaak ook een goede financiële beloning tegenover. Maar er zijn meer redenen waarom een baan in de techniek voor bijna iedereen interessant is. Ben jij iemand die deze keuze al gemaakt heeft? Dan herken jij vast deze voordelen.

Steeds meer banen

Uit onderzoek van de Universiteit Utrecht blijkt dat ruim zestig procent van de ondernemers in de technische sector verwacht de komende jaren te kampen met een groot personeelstekort. Meer dan de helft van de bedrijven gaf hierbij aan ook in het buitenland te zoeken.

Het moge duidelijk zijn: er is een enorme vraag naar technische vakmensen. Op elk opleidingsniveau. Ook starters op de arbeidsmarkt hebben een hoge baangarantie na het afronden van hun opleiding. Dat betekent dat je vaak niet actief hoeft te zoeken naar een baan. Bij BLAUW gaan we dan ook graag voor jou op zoek naar de ideale match met een technisch bedrijf.

Een goede beloning

Door de grote vraag naar personeel in de techniek is ook het salaris vaak aantrekkelijk. Zeker als starter op de arbeidsmarkt kun je rekenen op een beduidend hoger salaris dan in andere sectoren. Voor een functie op MBO-niveau verdien je al snel een salaris tussen de 2500 en 4000 euro bruto. Een reden voor veel mensen om te kiezen voor een opleiding in de techniek of zich om te laten scholen.

Je maakt écht iets

Het resultaat van werken in de techniek is meestal direct zichtbaar. Je maakt écht iets. Of je nou meewerkt aan een groot bouwproject, een bedrijfswagen repareert of machines en installaties onderhoudt. Door jouw werk worden dingen gebouwd, verbeterd of hersteld. Het werk vraagt ook om creativiteit, het oplossen van problemen en steeds weer nieuwe technologieën toepassen. Dat maakt het werk afwisselend. Ook omdat je met een opleiding in de techniek veel verschillende richtingen op kunt. De techniek branche is heel breed; van werk in de bouw tot elektrotechniek of informatica.

De toekomst

Techniek heeft de toekomst! De branche ontwikkelt zich razendsnel en er is op dit moment al ontzettend veel vraag naar werknemers in de techniek. Het aantal banen in de techniek sector zal ook de komende jaren blijven groeien. Waar andere taken, en dus ook beroepen, straks worden overgenomen door technologische ontwikkelingen, zal technische kennis belangrijk blijven. Met de juiste opleiding en ervaring ben jij straks onmisbaar voor onze samenleving!

Aanbevolen berichten
sollicitatiegesprek bij blauw techniek