De eerste 2 maanden van Blauw Techniek

Accountmanagers Marc en Richie vertellen je in dit blog alles over de eerste twee maanden van Blauw Techniek; van de dag dat de website live ging en de eerste intakes tot aan de eerste gesprekken bij de opdrachtgevers die zijn gevoerd. 

 1. De website staat vol met vacatures
  Het is duidelijk dat het woord “monteur” de lading niet dekt. Op de website van Blauw Techniek wordt al snel duidelijk dat de ene monteur de andere niet is; servicemonteur koeltechniek, servicemonteur klimaattechniek, servicemonteur buitendienst, servicetechnicus en ga maar door. Inmiddels staan er 31 vacatures online waarvoor wij op zoek zijn naar het juiste technische talent. Het goede nieuws, de website wordt goed bezocht; in november en december hebben we iets meer dan 4000 unieke bezoekers gehad.
 2. Intakes zonder handen schudden
  Kennismaken in deze tijd is jammer genoeg geen handen schudden bij binnenkomst, maar kan op ons kantoor nog altijd wel met een persoonlijk gesprek. In onze woonkamer kun je genoeg afstand houden en toch een goed gesprek voeren. Persoonlijk kennismaken blijft bij ons favoriet, dat geeft toch net een ander gevoel, zeker bij een eerste kennismaking. Maar zijn er twijfels over de gezondheid, dan is een gesprek via Teams altijd een alternatief. Zo hebben we in afwachting van een Corona test ook het eerste online sollicitatiegesprek achter de rug met een van onze opdrachtgevers.
 3. Certificering is binnen
  Ook wij moesten weer de boeken in, voor het VCU-certificaat. Het antwoord op de vraag of een VCU-certificaat verplicht is, is kort en bondig: nee, een certificaat is niet wettelijk verplicht. Omdat onze werknemers werkzaamheden uitvoeren waar verhoogde risico’s aan zijn verbonden dan is het wel verstandig om een VCU-certificering te behalen. Onze werknemers zijn zo veel beter geïnstrueerd over de werkomstandigheden en eventuele risicovolle situaties die zich voor kunnen doen.
 4. Hard werken, hard genieten 
  Natuurlijk bestaat het leven niet alleen uit het plaatsen van vacatures en het zoeken en spreken van kandidaten. Om 10 uur begint het al; wat lunchen we vandaag? Om 12 uur gaan we op pad voor de lunch en na de lunch is er altijd tijd om een potje te darten. Het niveau gaat nog niet hard omhoog, de topscore is nog altijd in handen van Richie, met 140. Op vrijdagmiddag maken we tijd voor een borrel en komt de airfryer uit de kast. Gezellig om zo het weekend in te gaan. Iedereen is welkom!

Hebben we ons verveeld deze eerste maanden? Nee, zeker niet! Op naar 2021, wij hebben er zin in. 

blauw recruiters nemen contact op met een kadidaat
Aanbevolen berichten